Over de tong – vr 10 dec. 2004

Mijn log van woensdag 10 november ging over de website elqalem.nl en dan met name over een ironisch anti-homomanifest dat één van de auteurs, M.R. Jabri (die nu volgens mij een Marokkaanse politieke partij aan het opzetten is, voor zover dat door hem dan niet ironisch bedoeld is) had geschreven.

Gisteren ontdekte ik tijdens een google-sessie dat dat logje op het Marokkaanse webforum www.marokko.nl over de tong was gegaan. De korte discussie is inmiddels verwijderd, want het stond gepost in de rubriek onzin (niet erg goed voor mijn ego), die telkens na vijf dagen wordt gewist. Ik kon dus alleen nog de cache lezen, die de bots van zoekmachine google automatisch maken.

Nu is dit allemaal op zich niet zo bijzonder. Vreemd was echter wel dat diegene die mijn logje gepost (één of andere naisa85) had, de tekst enigszins had aangepast. Het logje was redelijk integraal opgenomen, er werden alleen enkele zinnen aan toegevoegd. En dat vond ik verbazend. Vooral omdat de context van de tekst in tact bleef. De toegevoegde opmerkingen betroffen slechts enkele positieve uitlatingen over M.R. Jabri, die ik verder helemaal niet persoonlijk ken.

Het is de eerste keer dat mij zo concreet woorden in de mond zijn gelegd die ik nooit heb uitgesproken of geschreven. Voor diegenen die het interesseren: hier staat mijn logje van 10 november en hier staat een kopie van de door mij gevonden cache-pagina van marokko.nl, waarbij ik ter illustratie de verschillen tussen mijn originele tekst en de tekst die op marokko.nl werd gepost in rood heb omkaderd.

Fijn weekeinde,
Selçuk

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Over de tong – vr 10 dec. 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *