Nieuwe collegae – di 6 juni 2006

Ik was het vorige week vergeten te vertellen, maar ik heb een nieuwe baan. Naast mijn raadswerk ga ik 32 uur in Den Haag werken, als campagnemedewerker voor de Tweede kamerfractie van GroenLinks. Vandaag maakte ik al vast even kennis. Wat best een beetje vreemd is, als je bijna iedereen al kent.

Het was snel gegaan allemaal. Afgelopen donderdag had ik een tweede gesprek en nu liep ik al door de gangen van het immense Tweede Kamergebouw dat in zijn fysieke verschijning manifesteert als een net zo ondoorgrondelijk doolhof als het politiek bedrijf zelf. Maar het schijnt snel te wennen, zo stelden de kersverse collegae me gerust.

’s Avonds, in de commissie Milieu en Mobiliteit, die in de wandelgangen al MiMo wordt genoemd, hoefde ik alleen maar decharge te verlenen voor twee parkeergarages die duurder uitgevallen waren. Zonder op de details in te gaan: een andere keuze was er niet. De garages zijn al gebouwd en de rechter heeft een uitspraak gedaan dat Breda een deel van het meerwerk zelf moet betalen. Aldus geschiedde.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Nieuwe collegae – di 6 juni 2006”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *