Homo Holitor – ma 16 apr. 2007

konijnevoer

Drie dagen geleden had ik het besloten. Ik stop met vlees eten. Voorlopig. Ik wordt vagetariër.

Het was een bewuste keuze. Niet omdat ik dieren eten zielig vind voor de natuur, want mensen hebben hoektanden en die zijn gewoon om vlees mee te scheuren. Maar omdat elke kilo vlees zo’n tien tot twaalf kilo groente kost. En omdat we vorige nazomer het punt hebben bereikt dat de mensen meer consumeren dan de aarde kan opbrengen. Telkens als ik een lapje vlees laat staan, kunnen daarvoor in de plaats zo’n vijf andere mensen eten.

Ik werd geïnspireerd door collega-Dwarser Niels van den Berge. Het type vegetariër dat een enkele keer, na een avondje zuipen, nog wel eens trek krijgt in een frikadel ofzo. Hij preekt niet, hij probeert niemand te bekeren. Met een gulle lach zei hij ooit ‘al eet iemand maar één dag in de week geen vlees, dan vind ik dat ook tof’. ‘Verdomme’, dacht ik toen. ‘Zo kan ik het ook’.

En dus eet ik voortaan bijna geen vlees meer. Maar bij iemand anders eet ik gewoon met de pot mee. Het is mijn project. Mijn nieuwe fase in bewust leven. Daar hoeven anderen geen hinder van te ondervinden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “Homo Holitor – ma 16 apr. 2007”

 1. Welkom in de wereld die flexitarianisme heet! Overigens eet ik zelf af en toe wat minder groente om zo, ondanks mijn varkenshaasje, anderen toch gewoon te kunnen laten eten.

  [sÇ: gewoon vagetariër. Flexitarianisme gaat te vaak fout met spellen.]

 2. Over 10 jaar smaken de vegetarische knakworsten net als de echte (;

  [sÇ: Knakworsten smaken überhaupt niet naar vlees.]

 3. Welkom bij de club! Ik doe ook niet mijn best om mensen te bekeren, want Niels heeft gelijk (behalve dan dat ik frikadellen ranzig vind) en het is een ieders vrijheid om vlees te eten. Maar het is toch mooi meegenomen dat andere mensen de neiging hebben om er ook eens over na te denken als je vertelt dat je vegetarier bent :-)

  [sÇ: het is slechts een kleine bijdrage voor een betere wereld.]

 4. Nu nog stoppen met roken en drinken en je bent bijna een modelburger…

  [sÇ: en hetero worden natuurlijk.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *