Homo Clarus – do 23 aug. 2007

Beyond van Dinosaur Jr.

We moesten ons weliswaar eerst door twee voorprogrammabandjes heen worstelen, maar het was het waard. Al is het maar om gezegd te kunnen hebben dat je Dinosaur Jr. ooit een keer live hebt horen spelen.

Slordig en hard, dat was de slotconclusie van de avond. Want toen na de eerste band, een best aardige grunge-band uit Den Bosch waarvan ik de naam nu even kwijt ben, de Londonse herriebak van Underground Railroad open ging, was ik al heel erg blij dat ik mijn oordoppen in had. Toen weer een uur of wat later dan uiteindelijk Joseph Mascis met zijn kornuiten het podium opkwamen, was ik nog blijer met mijn oordoppen. Dat in tegenstelling tot mijn oordoppen zelf, die waarschijnlijk helemaal niet zo blij met mij waren en liever thuis waren gebleven.

Dinosaur Jr. wil namelijk de knoppen nogal eens flink openzetten. Bassist Lou Barlow stond tussen een stuk of vier versterkers, drummer Murph had ook een flinke muur van geluid achter zich en Mascis zelf stond voor een toren van maar liefst tien Marshall-versterkers. En dan hadden de heren natuurlijk ook nog hun monitorversterkers voor zich staan. Genoeg voor de geluidsman om zich waarschijnlijk af te vragen waar hij toch in godsnaam nog voor nodig was.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Clarus – do 23 aug. 2007”

  1. Had ik al bijna de vlag uit gehangen aangezien ik hier en nu (28 augustus) een post las over 28 augustus, geschreven op dezelfde dag… Schrok ik me daarna rot dat het blijkbaar vandaag al donderdag was, terwijl ik dacht dat het dinsdag was… en realiseerde me toen dat er eventueel iets niet klopt in je titel / datum (of dat jij in een ander jaar leeft… dat kan natuurlijk ook)

    [sÇ: uiteraard is ook zij verbeterd.]

  2. Je speelt vals! Je slaat dagen over! Dat kan toch niet?

    [sÇ: dat was slechts een omissie. na woensdag volgt donderdag, wat de datum daar ook over denkt te hebben zeggen.]

  3. Maar liefst 5 dagverslagen in 1 dag! Je laat de tijd vliegen! (alhoewel die 28 aug natuurlijk wel wat ‘enthousiast is’ ;D

    [sÇ: tsja, als je aan het inhalen bent spelen de data nog wel eens parten.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *