Homo Retrahens – za 16 febr. 2008

Fractie GroenLinks Breda

De fractie deed een midterm evaluatie. Halverwege de raadsperiode wilden we onder begeleiding terugblikken naar de resultaten en missers van de afgelopen twee jaar en doorpraten over onze plannen voor de komende twee jaar.

Nu bestaat onze fractie uit uiteenlopende types en stromingen, dus vooraf kan niemand voorspellen hoe zoiets afloopt. In dit geval bleek het dagvullend programma achteraf een goede invloed gehad.

Eén van de leuke onderdelen van de dag was een verkenning van onze politieke stijlen, zoals die ooit geformuleerd zijn door Professor Tops. Collega-raadslid Sietzke Schokker bleek net als ik de stijl van een partijpoliticus te hebben. Grappig, omdat Sietzke meer een prinzipienreiter is en ik veel meer een realpolitiker. Piet Hein bleek binnen de fractie een coachende functie te hebben en de commissieleden Sander en Rian waren bestuurder en volger. Wethouder Wilbert Willems bleek, tot zijn teleurstelling, ook meer partijpoliticus dan bestuurder en afdelingsvoorzitter Peter had wèl een bestuurlijke stijl.

Het eindigde met een gezamenlijk etentje, een borrel, nog een borrel en uiteindelijk een bed. Het groepsgevoel is voor de komende tijd in ieder geval weer geborgd.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *