Over mij

Selçuk Akinci

Voormalig fractievoorzitter en oud wethouder van GroenLinks in de Bredase gemeenteraad. Ook ooit medewerker van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, directeur van de Brabantse Milieufederatie. Ik ben eigenlijk voornamelijk een heleboel dingen niet meer. Tegenwoordig in gemeenteland aan het werk om deze aarde nog een beetje richting een duurzame toekomst te bewegen. Geboren in 1978 (goed jaar), lattend en dus alleenwonend (yippie), voorliefde voor sigaretten, koffie en bier. En mannen :)

Over dit blog
Mijn eerste schreden op het internet zette ik in 1996 op de University of York. Voor het eerst maakte ik kennis met het fenomeen e-mail. Het was in de vrolijke tijd voor de uitvinding van hyves, dreamweaver, content management systemen en google, toen internet nog een jungle was en domeinnamen alleen maar werden geclaimd door grote bedrijven. In die erbarmelijke omstandigheden begon ik te schrijven aan mijn eerste website.

In september 2003 volgde de omslag. Na een periode van onvindbaarheid begon ik aan mijn blog. Eerst nog op web-log.nl, maar nu via WordPress, geïnstalleerd op mijn eigen tuintje op de virtuele wereld die www heet.

Over Duurzaamheid 
Ooit heb ik geleerd dat je de wereld eigenlijk altijd net iets mooier moet achterlaten dan dat je ‘m hebt aangetroffen. Wellicht is het vooral een kampeerwijsheid, maar in zekere zin ook niets meer dan elementair fatsoen. Helaas falen we als mensheid wel miserabel in het toepassen van die wijsheid op onze omgeving. Het lijkt er meestentijds op dat in het belang van een verdienmodel wel heel makkelijk problemen over de schutting gegooid mogen worden. Dat lost een volgende generatie maar op. Of de buurman. Of liefst allebei. En hoewel er sinds mijn pubertijd, toen ik me dit een beetje begon te realiseren, voldoende tijd is verstreken om volstrekt gedesillusioneerd het moede hoofd in de schoot te werpen, doe ik nog altijd monter mijn best de wereld een beetje mooier en duurzamer te maken.

Over de radio
Van oorsprong ben ik eigenlijk radiomaker. In 2005 werkte ik nog parttime in Hilversum, als programmamaker bij de NPS voor het programma 4FM, dat dagelijks vanaf 22.30 uur werd uitgezonden op Radio 4 en wat inmiddels is verhuist naar Radio 6. Daarvoor was ik anderhalf jaar werkzaam bij Omroep Brabant en heb ik ook nog een tijdje rondgehuppeld op de redactie van het regionale dagblad BN/DeStem.

Over muziek
Placebo, Sufjan Stevens, The Thrills, Fairport Convention, Rufus Wainwright, David Bowie, Animal Collective, Tom Waits, Deep Purple, Tony Bennett, Mika, Jethro Tull, Arctic Monkeys, Alt-J, Nina Simone, Kurt Vile, Jaques Brel en nog een hoop andere dingen.

Over roken en drinken
Ze zeggen er allemaal heel nare dingen over, maar eigenlijk is het wel ontzettend lekker. Wat mij meteen aan een ander onderwerp doet denken.

Over mannen
Hier kunnen hele boeken over volgeschreven worden. Bekijk Queer as Folk en My Own Private Idaho en alle veel vragen worden beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *