Homo Programmans – vr 10 aug. 2007

bits & bites 

„Tuurlijk kan ik zo’n scriptje schrijven”, blufte ik, niet verlegen om een uitdaging. En dus surfte ik vrijdag uren op sites die mij de beginselen van PHP moesten bijbrengen.

Computers doen, tenzij het een vroege Pentium 1 betreft, altijd precies wat je ze zegt. Het is vaak de programmering die veel fouten bevat. Wie dus scriptjes schrijft, doet er verstandig aan secuur te werk te gaan.

Ooit heb ik nog wel eens basic gekent. En aangezien de basisbeginselen van programmeren niet veranderen, hoopte ik met een staaltje logisch if-then-else denken wel te komen. PHP bleek ingewikkelder dan gedacht.

Om drie uur ’s nachts was mijn scriptje klaar. En dan had ik het nog niet eens helemaal zelf bedacht. Het was een bewerking van een script dat iemand anders mij al eens had toegestuurd. Maar het was natuurlijk ook wel erg ambitieus om te denken binnen een dag een volledig volleerd PHP-programmeur te worden.

Het scriptje was af, getest en goed bevonden. Ik dronk een biertje op het succes en zette de wekker. Na deze klus geklaard te hebben kon ik me onbezorgd gaan aansluiten bij mijn vrienden op Reggae Sundance.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “Homo Programmans – vr 10 aug. 2007”

  1. Dat is ja helemaal niets wat je met jij PHP gedaan heeft . Ik vecht tijdens 2 uur lang met mijn PC (zogenoemde Mac ) een doc. file van Mvr. Rattink te openen. Het lijkt dat ik uitgenodigd ben voor een Cultuur Debat in Nieuwe Veste maar met een onopenbare en onleesbare UITNODIGING ben ik ook machteloos voor debatteren of computerieeren :)))) en etc und sofort….

    [sÇ: ik houd mijn mond. ik heb geleerd dat kritiek op Apple’s heel gevaarlijk kan zijn.]

  2. Hmm interessant!!! Lezen Apple’s dit blog? Maar het werkt hor geen zorgen ..wat ik hier schrijf wordt opgelost en dat vind ik heerlijk je ben mijn St.Nicholas.. Mag de particulieren met jij (als coordinator) samen werken op project basis? Of ken jij weinig slordiger beambtenaar in Gemeente daarvoor ?

    [sÇ: alleen heel oude apple’s kunnen moeilijk gaan doen.]

  3. Werp eens een blik op htp://www.phphulp.nl/ voor zowel beginnend als gevorderd php-er een berg aan nederlandse tutorials en voorbeeldschripts te vinden is! Ik heb er al vaak genoeg dategene gevonden waar je anders eerst uren naar zit te googelen..

    [sÇ: dat zijn nog eens tips.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *