Multi-culti – vr 26 sept. 2003

Made in Holland, was de naam van een project waarbij scholieren met elkaar praten over de multi-culturele samenleving. De opkomst viel wat tegen, slechts zo’n 150 aanwezigen, maar de jongeren deden enthousiast mee aan de discussie en de workshops. Ook de raadsleden waren uitgenodigd. Er waren er helaas maar vijf, waaronder ik. Wij waren allen ingedeeld bij de workshop over Horeca-discriminatie.

Ik had me voorgenomen vooral te luisteren naar wat de jongeren zelf te melden hadden. En wat ik zelf ook al merk in de stad, blijkt ook de ervaring van veel (allochtone) jongeren: je wordt in de grotere zaken vaak niet binnengelaten. Laurens Meijer, eigenaar van een heleboel café’s in de stad, was ook aanwezig en gaf dat min of meer toe. Er zijn in het verleden wel eens problemen geweest met groepen allochtonen en die wil hij voortaan voorkomen. En dus blijft het Bredase uitgaansleven overwegend wit. Allochtonen laten zich niet langer vernederen en gaan liever uit in een andere stad. Een onderwerp waar de politiek dus aandacht aan moet blijven besteden. En het steunpunt tegen discriminatie is ook weer bezig met een project, dat binnenkort gelanceerd wordt. Hopen dat het helpt.

Groet,
Selçuk

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Multi-culti – vr 26 sept. 2003”

  1. Blijven luisteren, niet alleen met je oren, maar met je hart. Alleen dan kun je zien wat je voor mensen kunt doen. Goed hoor, dat je raadslid bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *