Opvanghuis – wo 19 nov. 2003

Buurtbewoners van de Oosterhoutseweg in Breda hebben zich beklaagd over een opvanghuis voor zwerfjongeren dat in hun buurt is geopend. De gemeente heeft vrijwel niet met ze gecommuniceerd en daar worden bewoners terecht altijd heel boos over. In een brief die ze de politiek gestuurd hebben, klagen ze over de schandelijke communicatrie van de wethouder. Maar ze melden ook dat de zwerfjongeren bij hun ‘niet welkom’ zijn. Des duivels, was ik. Dat je boos bent op de gemeente omdat die op geen enkel moment de buurt op de hoogte hebben gehouden van de ontwikkelingen is één ding, maar om dan maar te zeggen dat de zwerfjongeren beter kunnen oprotten, gaat mij niet één, maar wel zes bruggen te ver.

Vragen aan het college van wethouders: waarom hebben jullie de buurt niet tijdig en regelmatig geïnformeerd, want dat is belangrijk om draagvlak voor je plannen te krijgen. En juist wanneer het gaat om de opvang van zo’n kwetsbare groep is dat belangrijk. Maar ook een veeg naar de opstellers van de brief, de Bewonersvereniging Oosterhoutseweg. Hoe halen die het in hun hoofd een groiep die het toch al moeilijk genoeg heeft onwelkom te verklaren. Beide een dikke onvoldoende!

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *