Raadsvergadering – do 18 dec. 2003

Donderdagavond de laatste vergadering voor het kerstreces. Met op het eerste gezicht weinig interessante punten op de agenda. Het punt over de BRTS (zie web-log wo 10 dec. 2003) was van de agenda afgevoerd en krijgt pas later nog een politiek staartje. Verder enkele woningbouwplannen waar ik principiëel stelling tegen heb genomen. Kort gezegd: GroenLinks wil niet meer instemmen met woningbouwplannen zolang de sociale woningbouw in Breda achterblijft.

Wel bijzonder interessant was de interpellatie die Leefbaar Breda had aangevraagd over (alweer) de fietsbrug over de A16 bij Prinsenbeek (zie web-log do 30 okt. 2003). Steeds duidelijker is dat deze fietsbrug, die roltrappen heeft in plaats van hellingbanen, gevaarlijk is. De oppositiepartijen hadden al vaker gewaarschuwd voor de aanleg, maar desondanks hielden het college en het projectbureau HSL/A16 voet bij stuk. Inmiddels heeft ook de rechter gezegd dat de brug onveilig is, waardoor een tijdelijke brug met gewone hellingbanen niet gesloopt mag worden. Inzet van de interpellatie was dat het college z’n uiterste best zou doen om te zorgen dat er alsnog een permanente brug met hellingbanen zou worden aangelegd. De motie werd aangenomen, maar wethouder Niederer (VVD) kondigde al aan deze niet uit te voeren. Een politieke doodzonde, maar voordat de woorden ‘motie van wantrouwen’ uitgesproken konden worden, had de burgemeester het punt al afgehamerd. Maar Jac Niederer moet nu op zijn tellen gaan passen. Met dit soort manoeuvres kom je als wethouder niet zo vaak weg.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *