Bestorming van het Bastion – zo 19 sept. 2004

Het Bastion is het enige gelegaliseerde kraakpand in Breda. Het is een oude melkfabriek van Campina en biedt tot op de dag van vandaag woonruimte voor voornamelijk jongeren.

Gertje woont daar ook en die vierde in de tuin van dit complex zijn verjaardag, zoals overigens zo’n beetje elk jaar. De verjaardagen van Gert lopen volgens een strak stramien: er staat een dj-boot in de tuin waar gedurende de middag, avond en nacht verschillende mensen geheel vrijblijvend een set draaien. De maaltijd is doorgaans vet en weinig voedzaam en tegen de schemering wordt het kampvuur opgestookt. En er is natuurlijk bier in overvloed.

Dat laatste zorgde dit jaar voor enige discussie: door grove onzorgvuldigheid van het inkoopcomité (Gertje heeft namelijk geen auto) waren dit jaar, tot frustratie van Gertje zelf, zeven kratten Brouwmeester gekocht. In plaats van Grolsch, Dommelsch of desnoods zelfs Heineken. En dus werd dit bier van discutabele kwaliteit al snel omgedoopt tot Brouwmans, genoemd naar het hoofd van het inkoop-comité, ene meneer P. Bouwmans. Hij kon er zelf slechts met moeite om lachen. Had ‘ie maar niet zo dom moeten zijn. :D

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Bestorming van het Bastion – zo 19 sept. 2004”

  1. hallo, even heel klein vraagje over dat kraakpand van die vriend van jou, hebben ze misschien nog plek over?
    zo rond september?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *