Feestje – vr 10 sept. 2004

Het moest een feestje worden: Breda by Night, het eerste Urban muziekfestival in Breda. Het was de afsluiter van een campagne tegen horecadiscriminatie, die verder, zo vrees ik, niet zo succesvol is geweest.

En dus was er eens een keertje geen (vrijwel altijd blanke) punk- of metalband geboekt, maar stonden er hiphoppers, rappers, dj’s, streetmusic, dance-acts, soul en funk geprogrammeerd. Het werkte, want op de doorgaans op vrijdagavond zo blanke Havermarkt (het podium waar ik de stage-manager was) stonden voor de verandering eens behoorlijk wat allochtonen. Helaas waarschijnlijk alleen voor deze ene avond.

Van twaalf uur ’s middags tot zo’n één uur ’s nachts in touw geweest (lang leve de tonic!) en daarna naar Delft gereden voor het jaarlijkse huisfeest van verdieping K van het studentenhuis op het Bagynhof. Thema dit jaar: ‘Kaboem’. Ik ben als soldaat die kant opgegaan.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *