Kleuters – wo 16 mrt. 2005

Dit kabinet doet me vaak denken aan een kleuter die jankend een vinger opsteekt om te jammeren over het feit dat iemand net iets lelijks over hem gezegd heeft. Het duo Verdonk en Van Ardennen nam deze keer de honneurs waar door te klagen over asielzoekers die het land dreigen te worden uitgezet en hun zaak via de media aandacht proberen te geven. Dit kabinet is daar kennelijk niet van gediend.

Volgens mij zou Verdonk het liefst elke asielzoeker die op tv verschijnt om alleen die reden al linea recta het land uit sturen. Daar dreigt ze nu ook min of meer mee. Ondertussen zegt Van Ardennen van ontwikkelingssamenwerking dat organisaties als ICCO, Plan Nederland en Novib niet mogen meebetalen aan de mediacampagne van de VARA, waarin een aantal van de 26.000 asielzoekers die uitgezet dreigen te worden, een gezicht krijgt. Het liefst zou ze van die clubs subiet de subsidie intrekken. Maar Van Ardennen toch, die organisaties krijgen naast subsidie ook giften van particulieren. Dus zouden ze die toch ook naar eigen inzicht moeten kunnen besteden?

Het ruikt naar censuur, het klinkt als censuur, volgens mij is het censuur. Maar het ruikt en klinkt nog het meest als een verongelijkte peuter die zijn zin niet krijgt. Wat een in en in trieste vertoning van dit kabinet.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Kleuters – wo 16 mrt. 2005”

  1. Tja en komende week is ongetwijfeld Rutte weer aan de beurt als de studenten gaan demonstuderen in Den Haag (zie lsvb.nl) week daarop weer de beurt aan van Geel lijkt me, dubbele portefeuilles draaien, tja das wel zielig, helemaal als je ook nog eens verantwoordelijk bent voor een campagne waar je eigenlijk zelf tegen bent (de campagne voor de europese grondwet van de regering).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *