Cultuur – wo 6 apr. 2005

De commissievergadering van de commissie ECG kende weinig bijzondere punten. Behalve dan misschien de toekomst van buurthuis ’t Bakkeleijke (zie web-log wo 6 okt 2004. Ooit, tijdens een verkiezingsbijeenkomst in 2002, hebben de woordvoerders van de verschillende partijen daar beloofd dat het buurthuis zou moeten blijven bestaan. Maar het bedrijfsgebouw waar het buurthuis enkele ruimtes huurt, staat voor de rest al een tijdje leeg. En eigenlijk past het buurthuis ook niet in het gemeentelijke buurthuizenbeleid. Want daarin staat dat elke buurt één buurthuis mag hebben, en de wijk Zandberg heeft er dus twee. Maar de politici hielden tijdens deze vergadering hun woord. De komende jaren blijft de situatie zoals ‘ie is. Daarna worden er woningen gebouwd, maar in dat plan is ook ruimte voor een buurthuiskamer. Ook de buurt zelf kan prima leven met dit plan. Tevreden keerde een ieder na de vergadering huiswaarts.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *