De stemming – wo 9 nov. 2005

Nadat de ledenvergadering eerst ruim twee uur bezig was met het bediscussiëren van de 40 wijzigingsvoorstellen voor het concept-verkiezingsprogramma, kwam de kandidatenlijst aan de beurt. De telcommissie gaf eerst de uitslagen van een raadgevend ledenreferendum over de lijsttrekker, beginnend met de kandidaat met het minste aantal stemmen. Het enige dat ontbrak was tromgeroffel.

Van de leden die mee hadden gedaan aan het ledenreferendum had zo’n 60% gekozen voor mij. De ledenvergadering bevestigde dat nog eens door met 70% op mij te stemmen. Zo’n interne verkiezing winnen is leuk, maar het ruime mandaat dat ik kreeg, maakte me nog vrolijker. Niets is vervelender dan te winnen met de hakken over de sloot. Met deze uitslag kan GroenLinks Breda eensgezind de campagne in.

Ook de kandidaten voor plaats twee en drie (Sietzke Schokker en Piet Hein Scheltens) konden rekenen op een ruime steun. En eigenlijk gold dat ook voor alle volgende plekken op de lijst. Dat gaf ons allemaal een goed gevoel en volgens mij is er niemand die heel erg teleurgesteld is over de uitslag. We kunnen met een opgeheven hoofd de campagne in. Vier of zelfs vijf zetels. Waarom zou je geen ambitieuze doelen stellen?

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

9 gedachten aan “De stemming – wo 9 nov. 2005”

 1. Hey Selcuk,
  Van harte gefeliciteerd met het lijsttrekkerschap. Maak er wat moois van, maar ik ben ervan overtuigd dat je dat zal doen.
  groetjes,
  Niels van den Berge

 2. Gefeliciteerd, Selçuk!
  En veel plezier tijdens de campagne.
  Onze ALV met programma en lijst is volgende week. Met bijna 80 amendementen en een spannende strijd om het lijsttrekkerschap. Dat wordt echt zenuwslopend nachtwerk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *