Nog een rondje – vr 3 febr. 2006

Over de horeca-sluitingstijden in Breda heb ik al meer geschreven. GroenLinks wil die tijden vrijgeven om drie redenen. De huidige sluitingstijden passen niet meer bij het stapgedrag van de jongeren. Ook zorgen de huidige sluitingstijden dat het om twee uur en om vier uur, als respectievelijk de café’s en de nachtzaken dicht gaan, voor een enorme drukte op straat, met alle overlast en kans op opstootjes tot gevolg. Als laatste moet een verruiming van de sluitingstijden leiden tot meer diversiteit in het aanbod. GroenLinks heeft op dit punt een bondgenoot gevonden in de VVD, die ook voor vrije sluitingstijden is, en in de PvdA, die de sluitingstijden op zijn minst wil verruimen.

Hanneke en Henk kwamen opnieuw langs op de fractie om het eerste concept van onze gezamenlijke notitie te bespreken (zie weblogs ma 20 juni 2005, do 23 juni 2005 en di 21 jan. 2006). Ik had de vorige avond flink aan het document zitten werken en iedereen was al aardig tevreden. Desondanks moest er nog heel wat worden bijgeschaafd. In de politiek moet je elk woord immers goed wegen. In twee sessies op deze vrijdag kwamen we uit op een slotdocument waar iedereen zich in kon vinden. Voor een politieke samenwerking is dat ongekend snel gegaan, binnen een week.

Tussen de overlegjes in kon ik boodschappen doen. Jaap kwam eten en dan moet er altijd een beetje extra lekker gekookt worden. Maar zoals gewoonlijk was het eten weer eens niet helemaal klaar toen hij aanbelde. Sterker nog, ik was nog bezig met het aanpassen van het horeca-document. Kon Jaap even fijn mijn secretaresse spelen. Toch handig.

De rest van de avond: eten, drinken en luisteren naar Kenyaanse bandjes die Jaap had meegenomen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *