De Stilte – zo 7 mei 2006

Danstheater De Stilte had de raadsleden uitgenodigd voor de première van hun nieuwe voorstelling ‘Ongetemd Wild’. Ik ben er met veel plezier naar toe gegaan.

Jack Timmermans is artistiek leider van dansgezelschap De Stilte. Het is een bevlogen man die altijd 100% geeft voor zijn dansers en voor zijn voorstellingen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk voor iedereen die werkt voor De Stilte. En dat is nodig, omdat door jarenlange gebrekkige subsidie van de gemeente Breda, het dansgezelschap steeds op de tenen moest lopen om het hoofd boven water te houden.

De Stilte is één van het slechts handje vol jeugdgezelschappen dat Nederland rijk is. De Stilte heeft ook een uitzonderlijke kwaliteit. Timmermans hoeft zijn voorstellingen niet op te leuken, om zijn publiek er bij te betrekken. De dans, de beweging, de expressie, zij zijn genoeg om zijn kijkertjes te boeien. En niet alleen de jeugd, ook de volwassenen die in grote getalen aanwezig waren bij de première, waren lovend en enthousiast. Misschien dat ze daar nog eens aan willen denken, als de subsidie aan De Stilte weer aan de orde komt.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *