Homo Noctivagus – ma 15 jan. 2007

verdwijntruc

Maandagavond fractieavond. Al sinds 1999, toen ik steunfractielid werd van GroenLinks in Breda. Wat ik ‘s woensdag tekort heb aan gehakt, maak ik ‘s maandags goed met fractie.

Na afloop van de fractievergadering neem ik meestal nog een biertje bij De Beyerd. Waar ik dan meestal met scheikundeleraar Ad Houtepen en schoolmeester annex sportjournalist Peter van Bergen de dag bespreek. Maar deze avond had meer bekende gezichten in petto. De cadetten Arjen en Jesse waren terug van kerstverlof om in De Beyerd hun bierpaspoort verder te vullen.

Nu had ik het vroeger nooit zo op militairen en het instituut leger. Ik was pacifist en ben dat diep in mijn hart nog steeds. Maar net zoals zoveel dingen verliest het leven na verloop van tijd contrast en lijkt niets meer zo zwart-wit als het is. Zo ben ik over onze jongens ook genuanceerder gaan denken, ook al is dat proces pas heel lang na Sebrenica begonnen. Daarnaast vertelde Arjen me ooit dat hij voor het leger had gekozen met de wens ooit uitgezonden te worden voor vredesmissies. Bij zoveel idealisme verlies ik al snel mijn weerbaarheid.

En dus werden na sluit bij mij nog wat biertjes opengetrokken, mandarijnen gepeld en kwam onvermijdelijk de fles whisky op tafel. Het werd zelfs al bijna licht buiten toen ik de laatste het huis uit schopte en ik mijn trein naar Den Haag nam. Ik had medelijden met de cadetten. Femke kan het van mij nog wel hebben dat ik tijdens de fractievergadering een beetje wegdommel. Maar de cadetten moesten om acht uur op appèl en ik vermoed dat de gouverneur van de KMA een stuk strikter is.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *