Homo Salutans – zo 23 dec. 2007

kerstkaart

Van alle plichtmatige en minder plichtmatige gelukwensen voor het nieuwe jaar, was er één dien die met kop en schouders boven de rest uitstak.

„Kut Akinci”, zo begon de met hanenpoten op de kaart geschreven wens. „wat doe je in de politiek in ons land doe dat volgend jaar maar lekker in je eigen land. Krijg de Tering”. De vriendelijke boodschap was ondertekend met ‘Andre Adank’, waarbij ik meteen aanteken dat, als de afzender in kwestie al werkelijk zo heet, dit ongetwijfeld niet de gelijknamige wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda is.

Je moet over enige veerkracht beschikken als je in de politiek zit, dus besloot ik de kaart maar als en groot compliment te beschouwen. ‘Appealing to the emotion of the voters’, noemen ze dat in de Verenigde Staten. Dat de afzender de moeite had genomen om zijn gevoelens met me te delen en daar zelfs een hele postzegel aan te besteden, maakt het politieke werk meer dan de moeite waard.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

6 gedachten aan “Homo Salutans – zo 23 dec. 2007”

 1. Fijn dat het met de homotolerantie een stuk beter gaat. Daar verwijst de schrijver van dit fraaie stuk proza immers niet naar ;-)

  [sÇ: rasoptimisten zullen we blijven.]

 2. Maar viel deze nou onder de categorie plichtmatig of niet plichtmatig?

  [sÇ: da’s een goede vraag. ik vond ‘m hoe dan ook maar matig.]

 3. Je moet maar blij zijn met zo’n kaart. Alle aandacht is aandacht voor een politieker, zelfs negatieve. ^^

  [sÇ: dat geldt niet alleen voor politici, dat geldt voor heel de mensheid.]

 4. De Akinci , de super groen Nederlander, de politicus der Nederlanden ,de wol Dutchy , als ze aan jij zo een kaart sturen dan ik moet helemaal niet dromen van op de Nederlandse politieke podium verschijnen . Met mijn scherpe tong zeker word ik gelincht. Qua van avond ik was van plan aan je schrijven hou de CWI mij met de druk en help van hun Turkse beambtenaar van CWI uitschrijven hebben. En er met hou ons regiering de werklozen quote op laag haalt en etc…En nog een keer De troost bij jij blog te zoeken. Wat een kaart zeg . Sterkte.

  [sÇ: ik wist niet dat je aspiraties had.]

 5. Ja ik heb aspiratie en transpiratie als ik de Gedrag van ons Linkse Oppositie (algemeen) kijk . Hebben ze een pakt gesloten met de PvdA? Wij horen niets van Links!

  [sÇ: vreemd, ik hoor genoeg.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *