De Diplomaat – za 27 juni 2009

Wapen Ekurhuleni
Wapen Ekurhuleni

Een ritje door de stad in het kader van de Dag van de Architectuur, de verjaardag van de dochter van Piet Hein, de opening van twee nieuwe tentoonstellingen in het Graphic Design Museum en de ontvangst van een delegatie uit Zuid-Afrika.

De agenda van deze zaterdagmiddag stond zo vol met allerlei activiteiten dat ik scherpe keuzes moest maken. Ik besloot uiteindelijk helemaal nergens naar toe te gaan. In plaats daarvan besloot ik een nieuwe fiets te kopen en terwijl deze werd geprepareerd voor gebruik, wachtte ik op het terras van het nabijgelegen café de Beyerd.

De zelfverkozen rust werd me niet helemaal gegund. Een uur of wat later ging de telefoon dat het ontvangstcomité voor de delegatieleden wel erg mager was. En of ik toch niet even langs wilde komen. Snel fietste ik met m’n nieuwe hybride naar huis om even snel iets fatsoenlijks aan te trekken: een lange broek, een overhemd en een jasje. Niet echt bepaald weer voor diplomatie, bedacht ik me terwijl ik terugfietste.

En dus praatte ik tijdens het avondeten met de burgemeester van Ekurhuleni over alle uitdagingen waar deze uit verschillende kernen bestaande gemeente mee te kampen heeft. En dat is, met zo’n 2,5 miljoen inwoners en bijna 2.000 vierkante kilometer, niet weinig. En zo ging het toch weer over milieu, fatsoenlijke huisvesting, onderwijs, emancipatie en arbeidsmarktperspectief. Over Nelson Mandela, het oppermachtige ANC en de politieke vertegenwoordiging in hun gemeenteraad.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “De Diplomaat – za 27 juni 2009”

  1. Wat leuk..
    Op de verjaardag van Albert Heijn kan ook in Graphic Design Museum een tentoonstelling mag geopend worden voor Marokko en de Marokaanse mensen ….Kunne erg leuk zijn n iet waar?

    [sÇ: off topic, vind je niet.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *