Een vruchtbare dag – wo 15 okt. 2003

’s Ochtends de wekelijkse werkbespreking van de fractie. Met twee belangrijke punten: de fietsersbrug bij Prinsenbeek en de positie van gemeentesecretaris Ouwerkerk.

Wat betreft de fietsersbrug: al maanden ageert de buurt tegen het plan een nieuwe fietsersviaduct over de HSL/A16 niet met een traditionele hellingbaan (omhioog fietsen en daarna in je stuur hangen en snel naar beneden) aan te leggen, maar in plaats daarvan met roltrappen. En wie wel eens een fiets heeft meegenomen in de trein weet dat het levensgevaarlijk is om je fiets op een roltrap mee te nemen. Zeker als je dan ook nog volle fietstassen hebt, of een kind achterop (!). GroenLinks heeft de buurt vanaf het begin ondersteund in hun protest. Het was echter aan dovemansoren besteedt: de gemeente legde de brug met roltrappen gewoon aan. En nu die er staat: levensgevaarlijk. Vervelend om op die manier gelijk te krijgen. Wat ons betreft is er maar één oplossing: afbreken en alsnog hellingbanen aanleggen.

Wat betreft de gemeentesecretaris: de krant BN/DeStem heeft ontdekt dat hij commissaris is bij een bouwbedrijf uit Roosendaal. Een bedrijf dat ook veel projecten heeft lopen in Breda. En als gemeentesecretaris kent Ouwerkerk alle plannen over grondaankopen en -verkopen, bestemmingsplanwijzigingen enzovoorts. Die twee functies kunnen dus echt niet samen. Ouwerkerk kan allerlei geheime informatie doorspelen naar het bouwbedrijf. GroenLinks is furieus en we hebben ’s ochtends meteen een interpellatieverzoek ingediend, zodat het onderwerp bij de eerstvolgende raadsvergadering besproken wordt.

Woensdagavond was er nog de commissie ECG: Ben deed de cultuurpuntjes (zeer kritisch!) en ik hield me bezig met het grondbeleid, de herinrichting van bedrijvengebied Moerlaken en het toerisme in Breda. Geen vuurwerk dus, van mij. Destemeer van Ben, want de gemeente gaat wat betreft cultuur volstrekt de verkeerde kant op.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *