Hendrik Berlagestraat – wo 1 okt. 2003

Eerste bijeenkomst om negen uur ’s ochtends. Op het Stadskantoor had ik een bijeenkomst over de Hendrik Berlagestraat. Deze straat is de laatste tijd een aantal keren negatief in het nieuws gekomen omdat er overlast zou zijn van jongeren. En er is ook nog wat criminaliteit. Om een duidelijk beeld van de problematiek te krijgen, heb ik me, samen met een aantal andere raadsleden, eens goed laten informeren.

Het blijkt dat er al heel wat wordt gedaan om de problematiek te lijf te gaan. En je kunt ook niet alles binnen een dag oplossen, zoveel is ook zeker. Al met al werd ik redelijk positief toen ik hoorde welke projecten allemaal lopen of binnenkort van start gaan. Er wordt flink wat aan gedaan, zo lijkt het, en binnenkort zouden daar ook de eerste voorzichtige resultaten van zichtbaar moeten worden. We zullen de voortgangsrapportages in de commissie goed in de gaten houden. Ondertussen moeten wij ons als raadsleden eens wat beter gaan realiseren dat sommige in eerste instantie goede beslissingen in de ene buurt soms negatieve consequenties hebben voor een andere buurt. Als we dan ook nog de tunnelvisie die sommige diensten van de gemeente hebben (niet weten waar de rest mee bezig is, verkokering wordt het ook wel genoemd), kunnen tegengaan.

Ik kon om kwart over elf nog even naar de woensdagse werkbespreking van de fractie. We hebben besloten de besloten praatsessie op de Hei toch maar te boycotten. Om twaalf uur reed ik weg naar Tilburg. Want ik moet ook nog aan mijn studie denken. De rest van de dag dan maar…

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Hendrik Berlagestraat – wo 1 okt. 2003”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *