Lange vergadering – di 28 okt. 2003

De commissie MSO leek op het eerste gezicht een korte vergadering te worden. Helaas bleek dat niet zo: drie kwartier discussiëren over een onduidelijke tekening op basis waarvan we al dan niet een openbare weg moesten afsluiten, nog meer onduidelijkheid over een aanpassing van het subsidiebeleid die al dan niet in strijd zou zijn met twee nieuwe artikelen in de gemeentewet, die toevallig later op die vergadering ook zouden worden besproken. En ook nog een poower-pointpresentatie over de begroting met een lange technische discussie daarna.

Nu heb ik zelf een vreselijke hekel aan power-pointpresentaties. De commissievoorzitter haalde tijdens een schorsing zelfs een parafrase op een oud spreekwoord aan: “Hij die het krijtje niet eert, is de flap-over niet weert, en dat geld dus helemaal voor overhead-projectoren en power-point”. Je krijgt ook vaak nog een afdruk van de presentatie uitgereikt. En sommige mensen presteren het om op tergend langzaam tempo alleen maar de sheets van de presentatie voor te lezen, zonder daar iets aan toe te voegen. Anderen hebben weer het gevoel dat raadsleden zo’n beetje de domste wezens op aarde zijn en geven het ene verduidelijkende voorbeeld na het andere, zodat je bijna uit wil schreewen: “Jahaa, ik snap het wel!” Gelukkig viel de lengte van de presentatie deze keer mee. Maar toch, ze zouden een wet moeten invoeren dat dit soort presentaties nooit langer dan tien minuten zou mogen duren.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *