Begroting (4) – wo 5 nov. 2003

Onze schriftelijke eerste termijn voor de begrotingsbehandeling (zie web-log wo 29 okt. 2003, vr 31 okt. 2003 en ma 3 nov. 2003) is verzonden. Nu nog het voorbereiden van moties die we bij de begrotingsbehandeling in willen gaan dienen. Het zijn er uiteindelijk vier geworden: één waarin we het college vragen om een actieplan voor daklozenopvang in de koude wintermaanden, één motie waarin we vragen om een experiment met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers en 12-minners, één motie waarin we een speciale commissie van politici willen invoeren die de wijken en dorpen intrekt om in contact te komen met de burgers (commissie wijzadoza), één motie waarin we het college vragen onderzoek te doen naar dienstencetra in de stad waar burgers terecht kunnen voor diensten van de gemeente, van zorginstellingen maar ook van bijvoorbeeld banken en postkantoren.

Na de fractievergadering reed ik snel door naar Eindhoven, waar het hoofdgebouw van Omroep Brabant staat. Rob Bartol vierde zijn 750ste uitzending en als oud-medewerker wilde ik daar graag bij zijn. Het was een leuk programma geworden met een speciale verjaardagscolumn van mijn hand en een 750-lied dat ik samen met mijn opvolger bij dat programma, Eefke Boelhouwers (tevens zangeres van de band Wicky) heb mogen zingen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *