Broodje Cultuur – di 4 nov. 2003

Dinsdagmiddag werd ik verwacht bij het Cultuurpunt in de Nieuwe Veste. Daar werd het TV-programma ‘Broodje Cultuur’ van de lokale omroep opgenomen. In deze uitzending moesten de cultuur-vertegenwoordigers van de verschillende fracties reageren op een aantal stellingen die vooraf waren doorgegeven. Gespreksleider en presentator was VVD-raadslid Olaf Douwes Dekker (inderdaad, familie van!). Ondanks mijn respect voor dit erudiete raadslid vond ik het programma nogal saai. Het debat kwam niet los. Elk raadslid gaf om de beurt een reactie op de stellingen en dat was het dan. Terwijl politiek pas leuk wordt als je op elkaar reageert. Ik vrees dan ook dat de uitzending alleen interessant is voor de echte doorbijters. Het maken van programma’s is een echt vak en de lokale radio en televisie is nu eenmaal niet professioneel.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *