Digitale raadsleden – vr 6 febr. 2004

Na een korte werkbijeenkomst op de fractie reed ik richting Apeldoorn. In het gebouw van PinkRoccade werd daar die middag een conferentie georganiseerd voor digitale raadsleden. Ik had de uitnodiging daarvoor enige weken eerder gekregen (uiteraard via de e-mail) van Mellouki Cadat (http://www.cadat.nl). Hij had mijn mailadres gevonden via dit web-log en kennelijk vond hij mij de status ‘digitaal-raadslid’-waardig. Eerlijk gezegd doe ik niet veel meer dan zo af en toe dit log bijhouden, maar goed.

Mellouki was vorig jaar verkozen tot het beste digitale raadslid en organiseerde de conferentie samen met Anno Zijlstra (http://www.annozijlstra.nl), die tweede was geworden.

Ik had me veel van de bijeenkomst voorgesteld. Ik hoopte in ieder geval wat ideeën op te doen over hoe je een beter digitaal raadslid zou kunnen zijn, maar vooral wat het eigenlijk inhoud, digitaal raadslid zijn. Maar de bijeenkomst viel een beetje tegen. Na een presentatie van Anno Zijlstra (Mellouki had op het laatste moment moeten afzeggen omdat zijn vader op sterven lag en helaas inmiddels ook gestorven is) kwamen de mensen van PinkRoccade aan het woord, die een presentatie gaven van een nieuwe site die zij speciaal voor raadsleden hadden ontwikkeld en waar ieder raadslid op een zeer eenvoudige manier een website kon opzetten. En hoewel ze deze dienst aanboden omdat ze het beste voorhadden met de raadsleden, moest de service na een jaar gratis uitproberen toch echt betaald gaan worden. En dat terwijl ik hier toch al enkele maanden gratis mijn eigen web-log heb.

Laat ik niet cynisch doen: ik kan me voorstellen dat een heleboel raadsleden die graag ‘digitaal’ willen, maar nog niet kunnen hier heel veel aan kunnen hebben. Maar ik had liever een middag ervaringen uitgewisseld met al die andere digitale raadsleden die toch al digitaal waren en PinkRoccade dus eigenlijk helemaal niet nodig hadden. Die ervaringen wisselde ik dus maar tijdens de borrel (voor mij een cola a.u.b.) uit, onder andere met het Zeeburgse deelstadsraadslid Douwe van Donselaar (http://www.douwe.web-log.nl). En op de weg terug naar huis heb ik een lift aangeboden aan GroenLinks-raadslid Wouter van Kouwen (http://www.woutervankouwen.nl).

Veel later dan gepland kwam ik aan in Breda waar ik snel mijn auto inruilde voor de fiets, waarmee ik naar Jasper en Julie reed, die mij hadden uitgenodigd voor een authentiek Indisch diner (volgens het kookboek van Beb Vuijk). Heerlijk!

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Digitale raadsleden – vr 6 febr. 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *