Middelen – do 5 febr. 2004

Commissie middelen, met weinig belangwekkende zaken op de agenda. Een verordeningetje hier, een verordeningetje daar, oftewel veel technisch gebabbel over belangrijke, maar o zo saaie zaken. En aan het begin maakte de wethouder ook nog even bekend dat Breda met een financiële tegenvaller van zo’n 5 miljoen euro werd geconfronteerd.

Het enige ‘leuke’ op de agenda was misschien de memo over de verbetering van de zoekmachine op de Internet-site van de gemeente Breda. Kon ik eindelijk ‘ns mijn verhaal afsteken over betere digitale dienstverlening. Want, zo vertelde een ambtenaar, op dit moment kun je op de site van de gemeente allemaal digitale formulieren invullen om dingen aan te vragen, maar als je thuis achter je pc op enter drukt, gebeurt er niets anders dan dat een printer op het stadskantoor dat formuliertje uitrpint, waarna de digitale aanvraag even analoog behandeld wordt als al die andere aanvragen. En dus duurt de behandeling van een high-tech Internet-aanvraag ook een week of wat.

Er valt nog een hoop te verbeteren dus, op dat punt. Maar zolang ik het enige raadslid ben dat een beetje digitaal is (wanneer krijgen al die andere raadsleden nou ook eens een weblog ofzo), zal het allemaal wel niet snel veranderen. Na de vergadering ging ik dus maar analoog naar de kroeg om daar ee pilsje te downloaden. Die aanvraag werd door de barman een stuk sneller behandeld.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *