Verschraald – za 17 en zo 18 apr. 2004

Er is een schoolgebouw in Breda dat op het punt staat gesloopt te worden. Tot die tijd wonen er wat mensen. Eén van de bewoners, een vriend, besloot een feest te geven.

Nu zijn grote gebouwen ideale ruimten voor grote feesten. En als er een aantal vrienden samenwerken kan dat allemaal relatief low-budget. Eigenlijk ben je alleen geld kwijt voor bier. Zo werd ik ingeschakeld voor het verzorgen van het geluid. Eén van de oude klaslokalen werd namelijk voor de gelegenheid omgetoverd tot dance-zaal en dat moest maar met mijn PA-installatie.

We begonnen zaterdagmiddag met opbouwen en rond een uur of tien ’s avonds stond alles klaar voor een vet feest. En vet, dat is het geworden. Maar ook vermoeiend. Rond een uur of vier heb ik me even teruggetrokken (ik had ergens een kussen vandaan weten te toveren) en, nadat ik een uur of anderhalf later werd gewekt, ging ik vrolijk verder tot een uur of half elf ’s ochtends. Toen zat ik echt aan mijn taks en fietste ik maar naar huis, mijn installatie in een oerwoud van lege en halflege bierflesjes achterlatend.

Uiteraard werd ik pas laat in de middag weer wakker (schande!) en aan het begin van de avond vertrok ik opnieuw naar de school om de PA af te breken. De geur van verschraald bier verwelkomde mij toen ik de dance-ruimte binnenkwam. Elders waren de laatste feestgangers nog steeds actief aan het feesten, terwijl de bewoner verweesd en op zijn laatste benen door de woonkamer slenterde. Dat deden zij nog steeds toen ik rond een uur of negen met PA en al richting huis reed. Ik heb me maar niet afgevraagd welke pillen en poeders daaraan hebben bijgedragen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Verschraald – za 17 en zo 18 apr. 2004”

  1. een hele goede beschrijving wat er plaats vond, maar nergens heb ik meer pillen en poeders gevonden, jammer. De laatste feestgangers zijn maandag ochtend om 11u vertrokken. feesten tot je moet werken. het was geweldig. iedereen die er was bedankt en alle afwezigen: WHAHAHAaa je hebt wat gemist. volgende keer…….
    Drugs probleeem? nee hoor er was genoeg.

    Veel liefde voor allen, Painter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *