Afscheid – za 12 juni 2004

Soms blijk je vrienden te hebben, waarvan je je het eigenlijk nooit goed gerealiseerd hebt. Naud en Elsbeth zijn daar een goed voorbeeld van. Ik heb slechts een enkele keer met ze afgesproken en kwam ze regelmatig, doch niet heel vaak, tegen in één van de Bredase kroegen. Afgelopen zaterdag voor het laatst: ze gaan emigreren.

Naud kwam ik voor het eerst tegen ergens in de zomer van – volgens mij – 1995 tijdens een eindexamenfeest in een obscuur scoutinggebouw aan de Tilburgseweg. Hij werkte als vrijwilliger in poppodium PARA en vertelde daarover. Het heeft nog twee jaar geduurd voordat ik er ook ging werken. Ik was in 1995 immers nog geen 18.

We zijn elkaar sinds die tijd regelmatig tegengekomen. Ik werkte bij PARA, hij was inmiddels bedrijfsleider van de Boulevard. Hij ging daar na enkele jaren weg, PARA sloot haar deuren en sinds die tijd kwamen we elkaar tegen in het nieuwe poppodium MeZZ. Naud vrijwel altijd vergezeld door zijn vriendin Elsbeth (die trouwens een gemeen potje Backgammon kan spelen).

Zaterdag was hun afscheidsfeestje in de MeZZ. Hun lang gekoesterde en vaak uitgestelde droom om naar Belize in midden-Amerika te emigreren gaat nu eindelijk in vervulling. En tijdens dat feest, waar we eigenlijk maar heel weinig met elkaar gepraat hebben (alles wat je nog niet tegen elkaar gezegd hebt, kun je in een laatste avond toch niet inhalen), realiseerde ik me dat er twee hele fijne mensen waarschijnlijk voorgoed uit mijn leven verdwijnen. Ik ga ze niet missen, daar waren onze ontmoetingen vrijwel altijd te toevallig voor. Maar ik zal ook nooit meer de niet geplande vrolijkheid meemaken die onze toevallige ontmoetingen altijd tot gevolg had. Tenzij ik ooit dat populaire horeca-zaakje in Belize binnenstap, dat zij van plan zijn daar op te zetten.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Afscheid – za 12 juni 2004”

 1. Het feestje heeft in ieder geval nog wat mooie plaatjes opgeleverd! Ik ga ze toch een beetje missen, maar ja, daar ben ik dan ook een sentimentele kwijlebabbel voor…

 2. ik mis ze vreselijk! maar ik ben dan ook een zoutje. Het zijn 2 mooie mensen. Maar via mail en msn zijn ze toch nog regelmatig in mijn huiskamer. En ooit stap ik die kroeg op Belize binnen, zeker weten!

 3. Hallo luitjes, kan iemand mij misschien een e-mail van deze mensen verschaffen?
  Ik heb de zelfde plannen binnen 2 jaar, ben al bij de ambassade van Belize in Antwerpen geweest.

  Het zou een grote hulp zijn als ik daar Nederlanders leer kennen.

  Alvast bedankt.

 4. Hallo celcuk,
  Wat leuk om dan na bijna een jaar dit stukje op het internet te vinden, we zitten ver weg, maar tada, daar komen we elkaar dan op deze manier weer tegen. De koffie is aan het rijpen, en de krat bier wordt gehaald, waar blijf jij? (en gewoon last minute he, ineens onze driveway op komen lopen…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *