Gemeente-telefoon – zo 13 juni 2004

Ik ben het mobiele telefoonnummer van de Gemeente. Althans, als ik de telefoongids op Internet mag geloven. Afgelopen zaterdag stond onderstaand bericht in de Bredase editie van BN/DeStem.

Zaterdag 12 juni 2004 – Je moet wel eens op je beurt wachten, maar in het algemeen hebben we in Breda weinig te klagen over de telefonische bereikbaarheid van ons stadskantoor. Tijdens kantooruren, welteverstaan.
Maar dat de gemeente Breda tegenwoordig ook mobiel te bereiken is, dat was ons tot voor kort onbekend. We stuitten op het mobiele nummer op de KPN-telefoongids op internet (www.detelefoongids.nl) en konden de verleiding uiteraard niet weerstaan. Want wie van de dik tweeduizend gemeente-ambtenaren zou je aan de lijn krijgen? De portier? De secretaris? Of misschien wel de burgemeester in hoogst eigen persoon?

Hoe groot was de teleurstelling toen we het nummer draaiden en helemaal geen ambtenaar aan de lijn kregen. We moesten het doen met Selççuk Akinci, tot onze verbazing en die van hem. Het aimabele gemeenteraadslid van GroenLinks blijkt de wandelende (want mobiele) gemeentelijke vraagbaak voor de Bredase burgerij te zijn buiten kantooruren. Foutje, dus.

Storm loopt het overigens niet op de mobiele van de lachende Akinci: “Ik wist zelf niet eens dat mijn nummer op internet stond.”

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *