Bij de Burgemeester – vr 16 juli

Het politieke seizoen wordt jaarlijks afgesloten met een barbecue bij de burgemeester. Vorig jaar kon ik daar niet bijzijn, maar dit jaar hoefde ik niet verstek te laten gaan. Het is een goede gelegenheid om de raadsleden en wethouders van andere partijen eens op een andere manier te spreken en om eventueel vertroebelde persoonlijke verhoudingen weer een beetje recht te trekken.

Één van de meest opvallende objecten in de grote tuin van Rutten is de electronische grasmaaier die om het kwartier uit zijn laadstation wegrijdt om, volautomatisch, hier en daar het gras wat bij te knippen. Af en toe rijdt het apparaat tegen een beeld of wat benen aan, om daarna rustig af te wachten welke kant hij dan weer op moet.

Op de fietstocht van Effen terug naar Breda maakten Piet Hein en ik een tussenstop in De Beyerd en, inmiddels niet meer geheel nuchter, kon ik na sluitingstijd ook nog mee naar de after-party van chef-kunstredactie BN/DeStem René van der Velden. Het was al licht toen ik huiswaarts keerde.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *