Winterklaar – vr 24 sept. 2004

Het kwik daalt en half Nederland begint zich al weer af te vragen of er dit jaar misschien een elf stedentocht komt. Ik geef voorlopig echter nog niet toe en blijf stug in veel te dunne t-shirts rondlopen. Ik houd namelijk niet zo van de winter en nog minder van de herfst. Liever heb ik hete, eindeloze zomers. Het moge duidelijk zijn: ik ben zit jaar niet echt aan mijn trekken gekomen.

Zolang mijn adem binnenshuis nog geen zichtbare vormen aanneemt hoeft de kachel nog niet aan. Eenmaal aan gaat ‘ie namelijk ook niet meer uit. Hetzelfde geld voor dikke kleding. Eenmaal gewend aan een dikke trui blijf je daar maanden in rondlopen. En zolang je in een dikke trui rondloopt, heb je ook niet in de gaten dat het buiten stiekem al weer wat warmer aan het worden is. Er gaan zelfs winters voorbij waarin mijn winterjas niet uit de kast komt. Ik weet niet eens of het gevoerde spijkerjack (wat volgens kenners eigenlijk niet eens een winterjas is) nog past.

Maar zelfs al houd ik het nog lang vol in t-shirts rond te lopen zonder ronkende cv, zelfs al wordt het midden-oktober nog even zonnig, zelfs al lukt het me ook dit jaar om mijn winterdip zonder noemenswaardige tegenslag door te komen, er is één ding waar ik nu al weer moeite mee begin te krijgen: wakker worden.

Werd vandaag opgebeld door B&W om te praten over de toetreding van Turkije in de E.U. Ben echter toch maar niet uitgenodigd. Er waren kennelijk leukere mensen te vinden. Komt enerzijds wel goed uit. Heb vanavond namelijk ook een afspraak in Delft en een feestje in Utrecht. Kosmopolitisch, hè?

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Winterklaar – vr 24 sept. 2004”

  1. Heb het ook bij het ‘Brabants kosmopolitische’ Tilburg gehouden.

    (Meteen ff reclame maken) ik heb ook een weblog! Als dat maar goed gaat… ;)

    Zie je snel weer. Liefs van Eefke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *