Rare zaak – wo 3 nov. 2004

De commissievergadering ECG was eigenlijk niet zo heel bijzonder. De Klokkenberg wordt een rijksmonument (terecht), in de Talmazone wordt een stuk waar nu nog een voetbalvereniging en een boksclub op gevestigd staan, bouwrijp gemaakt (beiden krijgen verhuisgeld) en er werd en bezwaarschrift afgewezen van de BOS (niet mee eens, wat mij betreft had het behandeld moeten worden, maar na de hele gang van zaken verbaast dit laatste stukje machtspolitiek mij in het geheel niet). Wie meer wil weten over de pikante zaak BOS-BRTS, kan naar de logs van wo 10 dec. 2003, do 18 mrt. 2004 en do 25 mrt. 2004. Bleef over: het subsidieverzoek voor het grote stedenbeleid. Breda krijgt daarvoor geld van het rijk, maar moet in de aanvraag wel laten weten wat ze ermee wil doen. Ik heb me maar pragmatisch opgesteld. Met een deel van de plannen ben ik het niet eens. Althans, ik vind dat er andere dingen belangrijker zijn. Maar het feit dat er GSB-geld wordt aangevraagd is terecht. Dus kon ik de aanvraag op zich wel steunen. Heel zwart-wit komt het namlijk op het volgende neer: “ik ben het niet eens met de plannen, maar ik vind het goed dat er subsidie voor wordt aangevraagd. Tsja, politiek is soms een rare zaak.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *