Congres – za 19 mrt. 2005

Het GroenLinks-congres werd gehouden in het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam. Een mooi theater dat uitermate geschikt bleek voor dit congres. Aan de orde waren onder andere een nieuwe migratievisie (goed onderbouwd en interessant), een nieuwe procedure rond de vaststelling van de kieslijst (belangrijk en uiterst ingewikkeld) en wijzigingen van de statuten en het huishoudelijk reglement (ook belangrijk maar uitermate saai). En natuurlijk de verkiezing van een nieuw partijbestuur, waarvoor ik één van de kandidaten was (zie weblog wo 5 jan. 2005, ma 14 febr. 2005 en vr 18 mrt. 2005).

Aangezien er meer kandidaten waren dan dat er plekken zijn in het Algemeen Bestuur was het tot op het laatste moment onzeker of ik ook gekozen zou worden. Niet dat als dat niet zou gebeuren, dit het einde van de wereld zou betekenen, maar toch. Een aantal kandidaten dat niet door de selectiecommissie was voorgedragen, heeft actief campagne gevoerd voor zichzelf en met succes. Zij hebben alsnog een plek in het bestuur weten te verwerven, ten koste van twee andere kandidaten die wel waren voorgedragen door de selectiecommissie (volgen jullie het nog?). Maar, en dat zeg ik niet zonder enige trots: met ruim 430 stemmen ben ook ik met een ruime meerderheid in het bestuur gekozen. En zoiets is altijd goed voor je ego. De komende twee jaar zal ik dus ook landelijk mijn steentje bijdragen aan het reilen en zeilen van GroenLinks.

Los van de verkiezing genoot ik ook weer van de rest van het congres. Het is altijd enorm leuk om GroenLinksers uit het hele land te treffen. En na het congres gingen we dan ook nog met een grote groep mensen eten in Rotterdam. En daarna nog wat drinken (de voor een tweede termijn herkozen partijvoorzitter Herman Meijer was er ook bij). Het was een meer dan gezellige avond die tot in de kleine uurtjes duurde.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

8 gedachten aan “Congres – za 19 mrt. 2005”

  1. Proficiat. Ik verwacht woensdagmorgen wel iets lekkers bij de koffie. We hebben wat te vieren ! Jammer dat ik niet een van de 430 kon zijn. Maar jij redt je ook wel zonder mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *