Jarig – vr 25 febr. 2005

Mijn verjaardagsfeestjes hebben al jarenlang ongeveer dezelfde opzet. Er is voldoende bier en een gezelschap van een mens of vijftien. Daarnaast wordt al het vinyl uit de kast gesjouwd zodat er voldoende muziek gedraaid kan worden. Digitale opnamen niet toegestaan.

Bij de inkoop van bier heb ik altijd de vrees dat er wellicht te weinig is. Meestal betekent dat dat ik uiteindelijk een krat of drie overhoudt, wat op zich ook helemaal geen probleem is want op komt het toch wel. Chips, nootjes, stokbrood en kaas blijft er nooit over, maar na een aantal uur bier drinken heeft iedereen dan ook een oncontroleerbare eetkick.

Rest de grote schoonmaak waar ik meestal dezelfde nacht nog aan begin maar welke ik dit maal liet wachten tot de volgende middag (zeg maar gerust héél ver in de volgende namiddag). Stofzuigen, afwassen, LP’s terug de kast in, meubels rechtzetten en alle lege flessen terug in het krat. Zo’n feestje is nog heel wat werk.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

5 gedachten aan “Jarig – vr 25 febr. 2005”

  1. @Peer: niet principiëel tegen cd’s. Maar uit een soort respect naar het zwarte aardolieporoduct houdt ik het op dit soort dagen graag op platen. Daarnast heb ik er gewoon veel meer. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er op een gegeven moment toch een ceedeetje doorheen geglipt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *