Jury – ma 28 febr. 2005

Het afluisteren van 115 demo’s (zie ook web-log vr 11 febr. 2005 is sowieso al een hele klus. Vooral omdat niet alle demo’s van bands altijd even geweldig zijn. Vandaag kwam de jury bij elkaar. Welke vijftien bands mogen door naar de voorronden, welke vallen al bij voorbaat af.

Ten eerste zijn er altijd bands waarvan je weet dat ze goed zijn, maar die een beroerde demo-cd hebben opgestuurd. We werken niet echt met wild cards, dus vaak is dat een geval van jammer dan. Ondertussen balen we dan zelf ook wel een beetje en denken hardop: “waarom hebben die gasten nou gvd geen betere demo ingestuurd”.

Dan is er de categorie ‘ik hoop dat die gasten (sorry, het zijn echt bijna altijd jongens) volgend jaar weer een demo insturen, want dan zijn ze ongetwijfeld gegroeid en dan kunnen ze zo door’.

De moeilijkste categorie blijft echter de categorie waar de vijf juryleden het niet over eens zijn. Dat is verreweg de grootste categorie en die leidt sowieso tot verreweg de meeste discussie. Het juryberaad duurde dit jaar dan ook maar liefst zes uur. En dan moeten de voorrondes dus nog beginnen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

8 gedachten aan “Jury – ma 28 febr. 2005”

  1. @Peer: mwa… ze mogen ook insturen als ze uit de buurt van Breda komen. We hebben heel Brabant als achterland, met name het westelijke deel. En nu de Wraak van Brabant niets meer doet, zijn we toch een beetje het provinciale concours geworden. :D

  2. Ah aantal leuke acts tussen inderdaad. Omski, Sweet Assembler, Ebola, maar ja Breda blijft toch wel weer ver weg he! (al doe jij de omgekeerde reis natuurlijk regelmatig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *