Wit paasfeest – di 1 mrt. 2005

De meteorologische lente is eigenlijk al begonnen maar in Nederland lijkt het er eerder op dat de winter nu pas echt goed begint door te pakken. Want laten we eerlijk zijn, wat we tot nu toe voor weer gehad hebben leek eerder een verlate herfst dan iets wat ook maar in de verste verte op winter leek.

Ik heb altijd al een hekel aan de winter gehad. Liever lig ik buiten halfnaakt in de zon. Maar als het dan toch winter moet zijn, dan wil ik ook een winter waarbij het de moeite is om je winterjas uit de kast te halen. Ik heb de afgelopen maanden onafgebroken in mijn zomerjas rondgelopen en dan noem ik het dus ook echt geen winter.

In een winter hoort het te vriezen dat het kraakt, hoort de huid op je handen zo droog te worden dat ‘ie spontaan begint te scheuren, horen je oren van je lijf af te vriezen en moet de kachel lekker hoog staan. Een èchte winter dus, zoals laatst nog, in 1984 of in 1997.

Het is maart en het slappe winterweer lijkt toch nog plaats te maken voor een paar dagen echte koude. Zouden de ijsmeesters in Friesland al bijeengeroepen zijn? Komt er dan toch nog een elfstedentocht? En zou het broeikaseffect hier nu echt allemaal de oorzaak van zijn? Ach, het klimaat wordt niet warmer… de seizoenen beginnen gewoon wat later. :-D

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *