Opruimwoede – wo 2 mrt. 2005

Het mag buiten wel winterweer zijn, mijn biologische klok heeft zich helemaal niet aan deze onverwachte weersverandering aangepast. Ik had vandaag een serieus geval van opruimwoede. En dus bleef ik na de wekelijkse werkvergadering van de fractie nog een paar huur hangen op de het stadhuis om daar onze rotzooi ‘ns serieus op te ruimen.

De rotzooi staat voornamelijk in de kelder van het Stadhuis. Veel van het ongebruikte materiaal, zoals oude verkiezingsfolders en dergelijke, staan namelijk daar. En sinds de verbouwing van het Stadhuis, nu toch al weer een jaar of acht geleden, is dat alles bedekt onder een heel dikke laag gruis. Ik heb het voor het grootste gedeelte maar gewoon weggegooid, een paar mappen met archiefmateriaal gered uit de anders onontkoombare klauwen van de vergetelheid en de rest uit fatsoen maar netjes aan de kant gezet en opgestapeld.

O ja, ik heb er ook nog een nieuw principe bij. Dozen van printers, computers, koffiezetapparaten en wat dies meer zij, dienen niet bewaard te worden op zolders, kelders of ingebouwde kasten. Zij dienen meteen na uitpakken weggegooid te worden. Elke vorm van nog-even-niet-weggooien-want-je-weet-maar-nooit-waar-het-ooit-nog-goed-voor-kan-zijn gaat namelijk niet op voor overbodig verpakkingsmateriaal en leidt alleen maar tot uitstel van het onmogelijke: de kliko. Het is maar dat je het weet.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Opruimwoede – wo 2 mrt. 2005”

  1. Zou je dat principe eens een keer aan mijn vent uit kunnen leggen? Wij hebben nog een aantal dozen in de kelder liggen, waarvan de bijbehorende artikelen al lang geleden naar de kliko/krinloop gebracht zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *