Radio Gaga – do 3 mrt. 2005

Na een volle dag in Hilversum reed ik door naar Tilburg (zie weblog wo 8 sept. 2004, waar vanaf de Fontys Hogeschool voor Journalistiek de eerste live-uitzending van het radioprogramma Student&Co werd uitgezonden. Het programma, dat door radiostudenten wordt gemaakt en wekelijks op Omroep Brabant wordt uitgezonden, bestaat nu ruim een jaar en aangezien ik als projectbegeleider destijds min of meer aan de wieg van dat programma heb gestaan, werd ik uitgenodigd om deze nieuwe mijlpaal mee te maken.

Het was wel leuk om er weer even bij te zijn. Het enige dat me tegenviel is dat de studenten het tegenwoordig helemaal zonder begeleiding moeten doen. Na mij is er nog enkele maanden een docent bereid gevonden het programma enigszins te begeleiden, maar kennelijk werd het voor Fontys te duur om er nog langer geld in te steken. En dat valt me voor een journalistieke opleiding nogal tegen.

Er wordt nogal wat geklaagd over de kwaliteit van het hoger onderwijs. Als ik kijk hoe de zaken bij de Fontys Hogeschool voor Journalistiek zijn geregeld, kan ik me daar alleen maar bij aansluiten. Op alles wordt bezuinigd, voornamelijk het aantal lesuren en docenten, maar voor een complete herinrichting van het schoolgebouw is kennelijk wel geld. Jammer dat de onderwijsinstellingen zo met hun studenten menen te moeten omgaan.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Radio Gaga – do 3 mrt. 2005”

  1. Zie hier hetgeen de laatste tijd steeds meer standaard is.l Daarom dus de bezetting van het maagdenhuis (www.mhbz.nl).. daarom dus demonstuderen op 21 maart voor het ministerie.. daarom ja.. laten we het hoger onderwiijs goed houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *