Music is my Aeroplane – za 19 febr. 2005

Dok 19, kortweg ‘De Dok’ is de nieuwe kroeg van Marcel, die een jaar geleden het muzikantencafé ’t Klapcot noodgedwongen moest sluiten omdat eigenaar NV Stadsherstel het op instorten staande monumentale voormalige klooster wilde opknappen om daarna te kunnen exploiteren als luxe sushi-kroeg. Op zaterdagen is er de gelegenheid om samen muziek te maken: een ouderwetse jamsessie dus, met muzikanten als Joris (ik doe de deur dicht) en (altijd present, ook als barman) Bram (Delychees, ex Oude2Us). En hoewel zaterdag misschien een wat rare dag is om zoiets te organiseren, is de sfeer er vaak niet minder om. En verhip, vriendin Janneke was er ook, als zangeres.

Ik zou niet te lang blijven, maar wanneer er muziek gemaakt wordt willen avonden nog wel eens akelig lang uitlopen. En nadat De Dok helemaal was leeggeveegd, opgeruimd en aan de kant geschoven, ging het praten en maken van muziek nog tot diep in de nacht door. De ochtend zelfs. Om een uur of zeven zette ik Bram en Janneke toch echt op straat. Ik had me voorgenomen om er de volgende ochtend namelijk vroeg uit te gaan. Het is er uiteindelijk niet van gekomen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *