Genootschap – vr 18 febr. 2005

Van werken kwam weinig terecht die middag. We hadden dan ook een lunch met de redactie van 4fm gepland, nota bene bij een Indisch restaurant. Pikante kip, rijst en een aantal andere heerlijke gerechten waarvan ik niet zou weten hoe ze heetten. Het geheel werd voorafgegaan door een linzensoepje. Een middag met lekker eten met leuke anekdotes, heerlijke wijn.

Na afloop reed ik samen met presentator Vincent van Engelen naar Breda. Vanaf daar moest hij nog verder met de trein, maar het stuk Hilversum Breda is per spoor een absolute ramp. Twee keer overstappen en zo’n zeven kwartier onderweg. Dat had veel korter kunnen zijn als de door de Tweede Kamer jaren geleden aangenomen motie van Paul Rosenmöller een spoorverbinding tussen Breda en Utrecht aan te leggen door de minister ook daadwerkelijk was uitgevoerd. Maar niet dus, waardoor reizigers uit het zuiden nog steeds via Den Bosch naar Utrecht en Amsterdam moeten reizen. Overigens was het hele HSL-project ook onnodig geweest als deze verbinding er was geweest, omdat de tijdswinst van de peperdure HSL dan echt letterlijk nog maar enkele minuten zou bedragen.

Eenmaal in Breda aangekomen ging ik naar de Beyerd, waar de oprichtingsvergadering van Het Genootschap der Liefhebbers van de Zuivere Tweede Stem van Pierre Kartner zijn oprichtingsvergadering hield. Ik was ook uitgenodigd om in dit illustere gezelschap van Kartner-liefhebbers toe te treden. Voorlopig einddoel van het genootschap is het brengen van een eerbetoon aan Kartner, die op onnoemelijk veel platen van anderen een prachtige, tweede stem vertolkt. Ik weet nog niet zeker of ik daadwerkelijk wil toetreden. Ik heb een wat dubbele houding jegens Dhr. Kartner en een Genootschap van Liefhebbers moet natuurlijk voor 100% achter zijn idool kunnen staan.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Genootschap – vr 18 febr. 2005”

  1. De heer Abraham vindt vooral zichzelf heel geweldig. Ik geloof ook niet dat hij de grap van zoiets inziet, maar het vooral serieus neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *