Aandeel – vr 13 mei 2005

Terwijl in Nederland de ene na de andere voetbalclub bij de overheid bedelt om geld, zijn de clubs in Engeland inzet van een felle aandeelhoudersvergadering. De Amerikaanse multi-miljonair Glazer is bezig Manchester United op te kopen. Het doet me weinig. Arrogante club, dat is het. En als je van hoog komt kun je diep vallen

In dezelfde krant staat dat de eigenaar van TomTom, dat navigatiesysteem voor in de auto, ook multi-miljonair wordt. Het bedrijfje dat hij ooit met veel werk heeft opgezet, gaat naar de beurs en is miljarden waard. Als de beursgang goed gaat, zullen ze met z’n allen een biertje drinken, zei directeur Goddijn. Leuk, zo’n normale vent. Misschien bestelt ‘ie er in een gulle bui zelfs nog een portie bitterballetjes bij.

Wil ik ook wel. Maar ik heb geen goede ideeën om een bedrijf mee uit de grond te stampen. En voetballen kan ik ook niet. En de journalistiek is ook geen vetpot, tenzij je Paul Witteman heeft. Maar ik heb altijd de politiek nog. Ik hoorde laatst dat je als voorzitter van één of andere commissie wel 70.000 per jaar kunt verdienen voor een dagje werken in de week. Maar dat mag van Femke Halsema binnenkort ook niet meer.

Ach, eigenlijk is het maar beter zo.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *