Afstoten – wo 13 apr. 2005

“Druk”, wil nog wel eens mijn antwoord zijn op de vraag hoe het met me gaat. Zeker nu ik naast mijn raadswerk en mijn parttime aanstelling bij de NPS ook nog eens lid van het algemeen bestuur van GroenLinks ben, wordt de agenda er niet rustiger op. Deze woensdag was daarvan een mooi voorbeeld. De vaste werkochtend van de fractie werd gevolgd door een bezoek van scholieren van het Florijn, die in de raadszaal het één en ander over de werking van de gemeentepolitiek uitgelegd kregen. Collega Ben Joosse (fractie Joosse) en ik waren gecharterd om antwoord te geven op een aantal prangende vragen. (“hebben jullie de koningin wel eens ontmoet?” “Nee.” “Maar wat heb je er dan aan om raadslid te zijn?”)

’s Middags werkte ik nog wat verder op de fractie. Daarna laadde ik thuis de PA-installatie in voor Café Livre. Dat is een soort boekenforum dat drie keer per jaar wordt georganiseerd en waar ik altijd het geluid voor regel. Tijdens het versjouwen van de veel te zware flight-case (fluit-kees in goed Nederlands) met daarin de mengtafel, moest ik aan mijn overvolle agenda denken. Ik had op dat moment een besluit genomen. Café Livre moet het in het volgende seizoen zonder mij stellen. Het grote afstoten is begonnen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *