Beeldvorming – ma 6 juni 2005

Na een volle werkdag in Hilversum reisde ik af naar Utrecht voor een vergadering van het partijbestuur. Het raadslid was vandaag out-of-town, zullen we maar zeggen. De bijeenkomst ging over beeldvorming. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, spitste ik mijn oren

Op zich hoeft GroenLinks helemaal niet zo ontevreden te zijn over het imago, alhoewel dat elitaire stempel er onderhand wel af mag. De presentatie mag echter beter en, zoals elke partij en elk bedrijf dat tegenwoordig professioneel aanpakt, doen wij dat ook.

Nee, dat betekent niet dat we een peperduur reclamebureau gaan inhuren voor onze campagnes. Dat werkt namelijk niet. Wat we wel gaan doen is veel meer over presentatie en stijl nadenken. Want als de boodschap goed is, wil je haar ook goed verpakken.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, de eerste grote afrekening van het kabinet Balkenende, beginnen sommigen al een beetje ongedurig te worden. Want verkiezingen zijn niet alleen spannend, de campagnetijd daaraan voorafgaand is vooral ook erg leuk. Je ziet nu al de eerste tekenen: coalitiepartijen die af en toe schuiven, oppositiepartijen die net wat feller zijn en partijleden die weer wat actiever worden. Het wordt een rustige zomer, maar daarna waarschijnlijk weer een hete herfst.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *