Stijfburgerlijk – zo 5 juni 2005

Het is mij een raadsel waarom de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel de Gucht niet mag zeggen dat Balkenende stijfburgerlijk is. Stijfburgerlijk en een Harry Potterfiguur. Er wordt altijd beweerd dat politici niets anders doen dan liegen. Nu zegt er eens één de waarheid, is het weer niet goed

Toegegeven, het is niet handig om dit soort uitlatingen te doen over je collega over de grens. Maar de opmerking dat Balkenende een stijf burgermannetje is, kun je moeilijk een belediging noemen. Balkenende is nu eenmaal een burgermannetje. Als het kon, had ‘ie waarschijnlijk 2.1 kinderen.

Het is misschien flauw om drie jaar naar dato nog steeds te mekkeren over het volstrekte gebrek aan stijl en allure van onze premier. Maar hij maakt het er dan ook zelf naar. Weinig politici kunnen zo consequent de verkeerde dingen op het verkeerde moment zeggen. Zoals de opmerking ‘ik sta in Europa in m’n hemd als de grondwet niet wordt aangenomen’. Het is voor enkele van mijn vrienden de reden geweest om toch maar ’tegen’ te stemmen bij het referendum. Dat wilden ze wel eens zien.

Het is wel een slimme zet van de regering om van deze zaak een rel te maken. Want dat leidt de aandacht af van waar het werkelijk om gaat. Dat dit kabinet de ene blunder na de andere gemaakt heeft in de voorlichting over de Europese ‘grondwet’. Zelfs Hans Wiegel heeft dat dit weekeinde ruiterlijk toegegeven. En overigens vindt ook hij Balkenende een stijfburgerlijk mannetje. Alleen durfde hij het weer niet te zeggen. Dan zou hij immers ook op zijn kop krijgen van Den Haag, liet hij weten voor de camera van het NOS-journaal. Typische vent, die Wiegel. Wel rechts, niet stijfburgerlijk.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Stijfburgerlijk – zo 5 juni 2005”

  1. Hallo, Ik als 14-jarig meisje vindt het erg zwak
    Om Balken ende op die manier te bespotten zelfs een kind van 10, maakt nog betere opmerkingen, maarjaah iedereen weet het belgen zijn gewoon dom!
    Het spijt me maar tis gewoon zo, laat reactie achter op mijn site ok???
    Doeg alvast bedankt!!!

  2. Ja ze zeggen weleens kinderen en dronken mensen spreken de waarheid.
    Zou die belg dan toch dronken zijn geweest??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *