Any Key – 25 en 26 juni 2005

Ik had het nog niet eerder gemeld, maar toen ik donderdagochtend een thuis gemonteerde uitzending voor die avond op een ceedeetje wilde branden, bleek de cd-schrijver letterlijk niet vooruit te branden. Omdat de uitzending hoe dan ook naar Hilversum moest, heb ik de pc maar ontkoppeld en ben ik met het apparaat onder mijn arm naar Hilversum gereden.

Het leek alsof er een vloek op de uitzending rustte, want de externe USB-brander van de afdeling ICT van de NPS wilde ook niet echt samenwerken met mijn Hewlett Packerd. Het lukte echter om het digitale geluidssignaal van mijn PC aan een Macintosh te koppelen. Real time overzetten naar een Mac van één uur radio, dit op cd zetten, in de studio inladen en doorsturen naar de eindregie. Waar door een bug in het systeem de uitzending bleek te zijn blijven hangen bij het verbindingscentrum. Gelukkig kwam de eindregie daar nog op tijd achter. Geen stilte van een uur dus.

Hoe dan ook, één ding was duidelijk: mijn pc vliegt eruit. Er zal een nieuwe komen. Even twijfelde ik nog over de aanschaf van alleen een nieuwe brander, maar nadat ook het idee van een verdubbeling van de processorkracht, uitbreiding van het geheugen en een snellere harde schijf post hadden gevat, was het idee van de nieuwe pc snel geboren. En nee, deze keer geen standaard-PC van Compaq, HP of Dell, maar een totaal aan mijn behoefte aangepaste machine. Met twee tassen aan losse onderdelen kwam ik dus zaterdagmiddag, toen het project begon, thuis.

En toen begon de ellende. Want hardware in elkaar zetten en aan elkaar knopen is niet zo moeilijk. Windows daarentegen is een stuk vervelender. Vooral de automatische hardwaredetectie is een doorn in het oog van elke enigszins zelfbewuste PC-gebruiker. Maar aangezien ik de stap naar Linux nog niet heb durven zetten, ben ik er nog even tot veroordeeld.

Uiteindelijk ben ik er het hele weekeinde mee bezig geweest en nog steeds (het is inmiddels anderhalve week later als ik dit schrijf) is niet alles helemaal optimaal. Dat zal nog wel even duren ook, want veel gepruts aan de PC laat mijn agenda de komende week nog niet toe. Maar als het eenmaal af is, dan zal een nieuwe wereld opengaan.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Any Key – 25 en 26 juni 2005”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *