Evaluatie – di 28 juni 2005

Als het festival is afgelopen, we de maandagavond erop ons uitgeteld vol laten lopen met bier en als de barstbecue geweest is, dan zou je denken dat voor de mensen in de organisatie zo langzamerhand de zomer gaat beginnen. In ieder geval wat Barst betreft. Mis, er is nog een hobbel die genomen moet worden: de evaluatie.

De evaluatievergadering is een wat vreemde bijeenkomst die de aanwezigen organisatieleden vooral gebruiken om hun gal te spuwen over alles dat er de afgelopen maanden allemaal is mis gegaan. En er gaat toch altijd nog genoeg mis om te zorgen dat we een avondvullend programma hebben. Zo hebben we ooit een jaar gehad waarbij er onvoldoende bier was op het festival en ook de koelingen van de taps het zuiptempo niet konden bijhouden. Dat was het laatste jaar dat we met fusten bier hebben gewerkt i.p.v. met tanks.

En zo was er ook dit keer weer heel wat te klagen: het werk van de afdeling publiciteit, de indeling van de vrijwilligers, de programmering en de prijs van de toiletten. Ikzelf blijf het schandalig vinden dat mannen gratis tegen een cross-pisser kunnen zeiken terwijl vrouwen telkens weer 20 cent moeten dokken voor hun toiletgang. Gek genoeg waren het de vrouwen in de organisatie die met deze vorm van discriminatie weinig moeite hadden. Soit, het zal wel.

De evaluatie werd afgesloten in de Boulevard. Met een goed glas bier. En na tweeën ook nog bij Guido, alweer met een goed glas bier.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *