Men at Work – di 16 aug. 2005

Al eerder klaagde ik over het gegeven dat ik mijn vakantie voor onbepaalde tijd heb moeten opschorten. Hoewel het wel erg vergezocht lijkt, is het niet ver naast de waarheid als ik ook daarvan de schuld aan dit kabinet geef.

Eigenlijk wilde ik vanaf de tweede week van augustus vrij zijn en op vakantie gaan. Mijn part-time contract liep weliswaar nog door tot 1 september, maar ik had voldoende extra dagen vooruit gewerkt om toch weg te kunnen. Totdat dit kabinet echter besloot dat het een goed idee was de NPS op te heffen. (zie web-log wo 27 juli 2005) en 11 aug. 2005) Aangezien het gros van de collegea al met vakantie was, en het handjevol overblijvers het te druk had met het werk wat al die zonnebadende collegae achterlieten, werd iedereen die er tijd voor kon vrijmaken, opgetrommeld in het kantoor van de chef klassieke radio. Zo ook ik.

Zodoende kwam ik ik het kleine clubje mensen dat een actie moest gaan voorbereiden die als doel had de NPS te redden. Of liever gezegd: er moest op de dag van de hoorzitting (5 september) over de omroepplannen van Medy van der Laan een podium komen tegenover het Binnenhof, waarop de hele dag te zien moest zijn wat voor soort dingen de NPS allemaal doet. En dus ook wat er allemaal zou verdwijnen op de Nederlandse radio en televisie, als de NPS er niet meer zou zijn.

Vandaag de eerste bijeenkomst bij productiebedrijf Men at Work. Zij maken diverse programma’s voor de NPS en hadden aangeboden hun kennis en ervaring in te zetten om ons te helpen met het voorbereiden van deze manifestatie. Ook de doorgewinterde festivalorganisator Ducos, een andere partner van de NPS, was bereid mee te werken.

Tijdens de bijeenkomst kregen alle wilde ideeën die eerder al in brainstormsessies waren bedacht, langzaam vorm. En een veelzijdige omroep als de NPS wil nu eenmaal veel verschillende dingen laten zien op dat podium. Langzaam werd duidelijk dat dat nog een moeilijke klus zou worden. Ook werd me duidelijk dat dat voor mij concreet betekende dat ik er tijdelijk een full-time baantje bij zou krijgen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *