Verhuisdrift – za 20 aug. 2005

Er is een ware verhuisdrift losgeslagen binnen mijn vriendengroep. Een soort verhuisketen, want de oude woning van de één wordt de nieuwe van de ander, lijkt het wel.

Het begon enige tijd geleden met Emiel en Soraya, vrienden die juist waren getrouwd en besloten te gaan verkassen. Hun oude verdieping aan de Baronielaan werd zo het nieuwe adres van Gert-Jan. Ok vriend Guus gaat verhuizen, van de woning van een tante naar een anti-kraakpand in de Boschstraat, het voormalige verzorgingstehuis Raffy.

Liesbeth en Joris verruilen de Ceresstraat voor het huis van Joris’ ouders, die de komende twee jaar in Singapore wonen vanwege hun werk, en voor het gemak ook hun volledige interieur per zeecontainer naar deze politiestaat hebben verscheept. En de verdieping die Joris en Liesbeth achterlaten, wordt over twee weken mijn nieuwe stekje.

Vandaag was de verhuis van Liesbeth en Joris en traditiegetrouw werd het vriendengroepje bij elkaar getrommeld om mee te helpen. Dat ze in Teteringen wonen heeft als nadeel de grotere afstand tot het centrum. Groot voordeel is echter de nabijheid van friettent Joosse, één van de laatsten der Mohikanen als het om zelfgesneden frieten gaat. Dat dat stiekem toch wel veel lekkerder is dan al die prefab-friet, hebben we proefondervindelijk kunnen vaststellen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *