Ontladen – wo 25 aug. 2005

Eerder meldde ik al dat ik het de laatste weken erg druk heb met een bijzondere opdracht, namelijk het mede organiseren van een manifestatie om de NPS te redden. Ik heb er mijn vakantie voor opgeschort en ben er zo’n beetje full-time mee bezig. Toen vorige week tijdens de reis naar mijn werk het lampje van de accu ging branden, kon dat dan ook niet op slechter moment gebeuren.

Nog vier dagen kon ik zonder problemen mijn motor starten. Toen bleek echter dat het accu-lampje gelijk had. De dynamo die de accu tijdens het rijden moet opladen was inderdaad stuk en ik kon mijn auto deze week dan ook niet meer starten. En laat mijn eigen garage nu net dicht zijn. Daarnaast kon ik het me helemaal niet permitteren juist op dit moment geen vervoer te hebben.

Dus moest ik de afgelopen dagen mijn auto telkens starten met behulp van startkabels en aardige buren of collegae. Niet bepaald handig. Een collega in Hilversum bood uitkomst: garage Vierkens, vijf minuten lopen van het NPS-gebouw, kon de reparatie vaak binnen een dag doen. En dus maakte ik een afspraak voor vandaag, de dag dat ik niet vanuit Rotterdam, maar vanuit Hilversum zou werken.

Dat bleek op het laatste moment onjuist. Ik werd toch in Rotterdam verwacht, samen met mijn Hilversumse collega Annelieke. Het plan was als volgt: ik zou heel vroeg naar Hilversum rijden, mijn wagen achterlaten bij de garage en met mijn collega meerijden naar Rotterdam.

Ik stond dus extra vroeg op, startte de motor wederom met behulp van startkabels en reed de A27 naar Hilversum op. Op dat moment liet de wet van Murphy zich gelden: ik kreeg een klapband. En dus parkeerde ik mijn auto bij de eerste de beste benzinepomp en verwisselde met draaiende motor mijn rechter-achterwiel. De motor uitzetten zou immers betekenen dat ik niet meer zou kunnen starten. Het kostte me ongeveer twintig minuten.

Bij de afrit Hilversum viel de motor uit. Gelukkig kon ik door de snelheid die ik had de motor weer aan de praat krijgen. Toen tijdens een stilstaande file in Hilversum hetzelfde gebeurde, had ik dat geluk niet. Ik duwde mijn auto de stoep op en vroeg Annelieke of ze naar mij kon rijden om mijn auto opnieuw te starten. Gezamenlijk reden we naar de garage en daarna in haar auto door naar Rotterdam, waar we ondanks alles slechts een kwartier te laat aankwamen.

Op de terugweg naar Hilversum, aan het eind van de middag, bleek de weg één grote file. Dat ik niet voor sluitingstijd bij de garage zou zijn om de inmiddels gerepareerde auto op te halen, werd al snel duidelijk. De enige optie: vragen of een collega in Hilversum dit wilde doen. De eerste vijf gegadigden bleken allen geen rijbewijs te hebben of niet aanwezig te zijn. Pas bij nummer zes, Saskia, had ik meer geluk. Het enige probleem was dat ze de reparatiekosten niet kon betalen. Voor het eerst had ik geluk die dag: twee dagen eerder had ik per ongeluk mijn portemonnee op mijn bureau in Hilversum laten liggen. Gewapend met mijn pinpas en pincode haalde Saskia mijn auto op. Zij werd spontaan benoemd tot held van de dag.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “Ontladen – wo 25 aug. 2005”

  1. Al weer een beetje bijgekomen van het Linkse Lentefestival? Ik ben meteen een volle commissieweek ingegaan, dus ik was meteen weer goed wakker. Ben je gestopt met bloggen net als Arno, of heb je het gewoon ff druk gehad en daarom een maandje niks gepost?

  2. OK, drukke mensen hebben weblogs die uhm, rust uitstralen, maar van 3 weken stilte word je overspannen. Hoe gaat het? Wanneer post je weer?

  3. hey een mede-oudere-student-journalistiek. Ik kom hier zeker wat vaker lezen. Maar dan moet je natuurlijk ook wel weer gaan posten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *